​#vistårinteut JULKALENDER 2017

#vistårinteut Julkalender 2017 består av 24 fantastiska ungdomar som trots flykt från krigshärjade och terrordrabbade länder besitter en kraftfull framtidstro och obruten vilja att bidra till det svenska samhället. Vi tackar er alla för att ni ville vara med i vår julkalender. Vi vet att ni kämpar varje dag för att snart få känna trygghet och börja ert liv på riktigt här i Sverige. 

Lucka 1 AliReza – framtida svetsare
AliReza kommer från Kungsbacka och vill bli bilmekaniker eller svetsare. Hans intressen är volleyboll och taekwondo och han älskar kärleksmums. AliReza är en mycket positiv kille trots många tunga saker med sig från sitt hemland, en svår flykt och ovisshet om han får stanna i Sverige.

Lucka 2 Rahim – framtida socionom
Rahim kommer från Halmstad och vill jobba med människor och utbilda sig till socionom. Rahim gillar barn och personer som finns nära honom säger att han skulle bli en utmärkt politiker utifrån sin kloka och eftertänksamma personlighet. Kanske en framtida riksdagsledamot om han får stanna i Sverige?

Lucka 3 Rawesh – framtida målare
Rawesh kommer från Halmstad och vill bli målare, ett yrke som vi verkligen behöver fler ungdomar som vill utbilda sig till. Det blev en fin bild på en blyg och lite trött tonåring som artigt tog av sig kepsen, som satt bak och fram, när fototeamet bad honom.

Lucka 4 Abdi – framtida byggnadsarbetare
Abdi kommer från Lerum och hans stora dröm är att bli byggnadsarbetare eller snickare och går just nu byggprogrammet. Han vill få ett jobb här i Sverige så fort det går så ingen annan behöver ta ansvar för honom.
Abdi är trots många svårigheter i livet en mycket glad kille som har nära till skratt. Han höjde stämningen rejält på fotograferingen.

Lucka 5 Deniz – framtida mattelärare
Deniz kommer från Varberg och hennes favoritämne i skolan är matematik och hon vill bli mattelärare. Hon skulle också kunna tänka sig att bli designer. Deniz är lite blyg men är en otroligt stark och modig tjej som har övervunnit många hinder i livet redan, trots sin unga ålder. Hon älskar kanelbullar.

Lucka 6 Masood – framtida kläddesigner
Masood kommer från Kungsbacka och han vill bli kläddesigner eller ingenjör. Han har redan jobbat som skräddare i flera år och just nu syr han vikingadräkter. Mycket ödmjuk och artig tonåring som nu har blivit ”vuxen” för tidigt. Deniz har blivit hans nya ”lillsyrra”.

Lucka 7 Hamdi – framtida läkare
Hamdi kommer från Mölnlycke och hon vill bli läkare. Hon gillar barn så kanske blir det barnläkare. En tjej som vet vad hon vill och som tar för sig och trots stora utmaningar bakåt och framåt i livet klarar hon att försöka se positivt på framtiden.

Lucka 8 Ali – framtida frisör
Ali kommer från Göteborg och hans dröm är att öppna egen frisörsalong och kunna försörja sig på det.
Ali klipper redan alla sina kompisar och praktiserar på en salong. En målmedveten kille som fortsätter kämpa varje dag.

Lucka 9 Asmat – framtida lastbilselektriker
Asmat kommer från Halmstad och han vill utbilda sig till lastbilselektriker. Asmat behövde bara ett kort när han charmade alla med sitt blyga leende. Fototeamet föreslog att han kanske skulle satsa på att bli modell.

Lucka 10 Samir – framtida ingenjör
Samir kommer från Skärhamn och han vill utbilda sig till ingenjör. Just nu jobbar han och syr segel hos en av branschens bästa segelmakare. Samir är en nyfiken person som gillar nya utmaningar och hans högsta dröm är att få stanna och leva i trygghet i Sverige.

Lucka 11 Hassan – framtida tandläkare
Hassan kommer från Lerum där han går första året på vård och omsorgsprogrammet. Hans dröm är att utbilda sig till tandläkare. Hassan vill jobba med människor och inom vården så han funderar på att kanske satsa på sjuksköterska eftersom det det är ett stort behov.

Lucka 12 Abbas – framtida svetsare
Abbas kommer från Göteborg. Han utbildar sig till samma yrke som vår stadsminister en gång hade, svetsar.
Abbas är en eftertänksam kille som tänker på alla andra före sig själv. Han gillar att träna och röra på sig.

Lucka 13 Madhi Ayar – framtida byggnadsingenjör
Madhi Ayar kommer från Göteborg. Han vill bli byggnadsingenjör och gillar att spela dataspel. Han beskrivs av de som känner honom som mycket ambitiös, lugn och trygg men samtidigt spontan och rolig.

Lucka 14 Fawad – framtida trädgårdsmästare
Fawad kommer från Varberg och går på jordbruksgymnasiet med inriktning trädgård. Han satsar för fullt på sina studier trots allt svårt han gått/går igenom och kommer snart gå ut på praktik. Många företag anställer ambitiösa ungdomar med den här utbildningen direkt efter praktiken.

Lucka 15 Lofti – framtida polis
Lofti kommer från Göteborg och drömmer om att bli polis eller sjöman men han kan också tänka sig sjukvårdare, snickare eller hälsovägledare. I sitt hemland har han hjälpt till vid byggen och skött om djur. Lofti har trots sin unga ålder mycket jobberfarenhet och ser fram emot att få ett arbete i Sverige.

Lucka 16 Zamzam – framtida sjuksköterska
Zamzam kommer från Mölnlycke och hon vill jobba med människor. Hon går vårdutbildning och vill bli sjuksköterska. Hon spred mycket glädje och värme när hon skrattade från tårna under fotograferingen.

Lucka 17 Arash – framtida arkitekt
Arash kommer från Halmstad och hans mål är att utbilda sig till arkitekt. Han kommer inom kort börja sina gymnasiestudier om han får stanna i Sverige. Människor runt Arash beskriver honom som en fin och mycket ambitiös kille.

Lucka 18 Mahdi – framtida socionom
Mahdi kommer från Härryda och hans mål är att utbilda sig till socionom då han vill jobba med att hjälpa människor. Han vill ge andra människor trygghet och stöd på samma sätt som han har fått i Sverige. Mahdi är en eftertänksam och klok kille med ett mycket varmt hjärta.

Lucka 19 Ali Mortezavy – framtida musiklärare
Ali Mortezavy kommer från Göteborg och eftersom han älskar musik och spelar instrument är det självklara drömyrket musiklärare. Som ni ser på bilden är Ali Mortezavy en kille som sprider lugn och trygghet även när han går igenom en svår period i sitt liv. Bra egenskaper för en blivande lärare.

Lucka 20 Mujtaba – framtida företagare
Mujtaba kommer från Göteborg och vill starta eget företag men vet ännu inte inom vilket område.
Han kan också tänka sig att plugga till läkare om han får stanna i Sverige.

Lucka 21 Hamid – framtida skulptör
Hamid kommer från Höganäs och hans familj i hemlandet var konstnärer. Han har jobbat som bildhuggare sedan han var 10 år. Han står här framför sin favorit skulptur, Milles Poseidon. Hamid vill bli skulptör och har börjat göra skulpturer i brons.

Lucka 22 Ali Ahmad – framtida elektriker
Ali Ahmad kommer från Göteborg och han vill utbilda sig till och jobba som elektriker. Han spelar fotboll i en klubb på Hisingen. Hans favoritlag är Arsenal och hans idol Zlatan.

Lucka 23 Mohammad – framtida ingenjör
Mohammad kommer från Partille och han vill utbilda sig till och jobba som ingenjör. Mohammad är en kille med glimten i ögat och som har framtidsdrömmar fast hans framtid i flera år varit så oviss.

Lucka 24 Fraidoon – framtida snickare
Fraidoon kommer från Göteborg. Han vill studera så han kan jobba som snickare och ”bygga” Sverige. Fraidoon är en ödmjuk kille som kämpar för sig själv och andra ungdomar i samma situation.