Hej jag har jobbat som handläggare på migrationsverket i 4 år men sa upp mig förra året 2016.

Vi hade från och till speciell personal som var anställda att bara jobba med barn.. BUV… Jag ser det största problemet i en ledningsfråga. Dåliga chefer som håller varandra om ryggen, helt oerfarna alldeles för unga handläggare som får gå på vikariat och vara livrädda att inte få fortsätta jobbet, därför gör de allt cheferna säger utan att tänka alls. Du kan vara 22,23 år.. Helt olämplig, utan erfarenheter, ingen känsla.. MEN har du gått några år på högskola får du bli handläggare och beslutsfattare om din chef gillar dig… Och bestämma över människor o deras öde….

Äldre personal med lång och bred erfarenhet o kunskap… MEN… Inte någon ny glassig högskoleutbildning tas ifrån uppgifter och nedvärderas i chefers ögon… Får bara vara assistenter…. Tror Fan de blir helt galet och massor av felaktigheter!!!..
Det fanns vissa som redan när de kom till receptionen för att söka talade om förr dem att ”du är inte under 18 år det ser jag”… Summa summarum.. För många unga, oerfarna, med för dålig utbildning eller fel utbildning från högskolan för dålig inskolning o upplärning till i jobbet samt ingen empati för människor och som hellre fäller än friar… Maktmissbruk

Text: Anonym