I'm in, jag är med, självklart!

I’m in, jag är med, självklart! Så låter det när idrottare på alla nivåer ansluter sig till Idrottsuppropet #fairplay. Det är en känsla av självklarhet i orden eftersom många idrottare har personliga erfarenheter av att möta ensamkommande. Om något visar detta att ett stort antal ensamkommande unga redan är väl integrerade i samhället. 

För några dagar sedan anslöt sig fotbollslegenden Torbjörn Nilsson, damlandslaget i curling, Mattias Sunnerborn och Michel Torneus, friidrottare. Tre anslutna toppidrottare har blivit nominerade till Idrottsgalan: Sandra Näslund, nominerad till Årets kvinnliga idrottare, Peder Fredriksson, nominerad till Årets manliga idrottare och Oskar Rozenberg Hallberg, nominerad till Årets nykomling. Elitlaget Östersund FK har anslutit sig och är även nominerade till Årets prestation. 

Elitlag som anslutit sig till Idrottsuppropet #fairplay är i skrivande stund Östersund FK, Södertälje Basketboll förening, Alvik Basket, Jönköpings innebandyklubb, Warbergs IC, Piteå Elit, GKSS, Västerås gymnastik.

Citatsamling från toppidrottare som ställt sig bakom uppropet

Självklart, jag står bakom!
Hej! Jag ställer mig gärna bakom det här.
Ja ni får gärna skriva mitt namn på.
Hej ursäkta sent svar . Jag är med!
Hej! Självklart är jag på!
Jag vill gärna skriva på Jag har läst om det ni gjort/gör och tycker det är grymt!!! Så självklart står jag bakom!
Jag står bakom det så jag är med. Skriv upp mig.
Självklart! In med mitt namn! Härligt initiativ!
Hej! Självklart vill jag vara med och ställer mig bakom detta. Jag hoppas att detta får en positiv inverkan i och med detta fantastiska initiativ! Som sagt, självklart! Grymt bra jobbat av er.
Ingen att tacka för, det är jag som tackar. Skriv upp mig!
Hej! Jag ställer mer än gärna upp på det här! Skriv upp mitt namn med. Gott initiativ och härligt budskap!
Hej! Självklart skriver jag på, hur exakt gör jag det?
Hej, det är verkligen något som jag skulle vilja ställa mig bakom.
Självklart skriver jag också på.
Självklart ställer jag mig bakom detta! Jättefint intiativ.
Hej, absolut kan jag vara med på detta.
Jag är med. Skriv upp mig!
Hej! Ja absolut stödjer jag detta, vart kan jag skriva på?
Absolut Hoppas ni får många mer namn på listan!
Självklart! Jag skriver givetvis under. Hur gör jag det? Det minsta vi kan göra. Tack för ert arbete.
Japp vart skriver jag under?
Tjena! Absolut, det känns som en självklarhet!
I’m in.
Hej absolut vart skriver jag på?
Hej:-) Givetvis kan du använda mitt namn i detta ärende…ngt annat jag kan hjälpa till med?eller rättare sagt, vad tänker du dig att jag kan göra?
Perfekt, bra att jag kan hjälpa.
Det är bara att skriva upp mig, står gärna bakom om något sådant.
Såklart jag också vill skriva under.
Absolut! Klart jag skriver under på det!:)
Hej och god fortsättning, det här är något som jag spontant absolut vill ställa mig bakom.
Självklart står jag bakom detta.
Hej! Absolut. En självklarhetvart skriver man på?
Hej! Ja, skriver självklart på.
Absolut! bra jobbat!
Hej! Självklart vill jag skriva under! Vad behöver jag göra?
Vad skönt! Hoppas vi kan nå ut till så många som möjligt också, skit bra grej det ni gör!!
Grymt intiativ utav er verkligen hoppas på de bästa.
Absolut vill jag vara med.
Hej! Jättefint initiativ, verkligen! Självklart vill jag vara med!
Jag skriver under.
Hej! Självklart ställer jag upp!
Självklart är jag med.
Nu får det hända någonting. Jag har många runt omkring mig som aktivt jobbar med ensamkommande eller har en ensamkommande hemma och jag vet hur frustrerade och ledsna dom är. #fairplay är väl det minsta en kan begära!
Bra jobb!!
Hej! Jag skulle jättegärna ställa mig bakom/stötta det ni står för! Riktigt fantastiskt.
Ska höra runt lite med de andra i landslaget också så kan jag se om någon mer vill ställa upp på detta initiativ.
Ja absolut vill jag vara med och skriva upp!
Så himla bra det ni gör!ställa upp aa
Hej! Missat detta. Självklart signar vi
Hejsan, förlåt för sent svar. Jag vill självklart skriva på detta.
Tack själv för att ni kämpar för en bra sak!
Jag är gärna med
Jag står givetvis bakom detta med
Hej, jag ställer mig självklart bakom ert arbete och skriver på uppropet. Med värme,
Hejsan! Absolut, sign me up
låter kanon, lycka till med projektet!
Självklart, jag står bakom!
Ja absolut vill jag vara med och skriva upp!
Så himla bra det ni gör!
Hej! Jag skulle jättegärna ställa mig bakom/stötta det ni står för! Riktigt fantastiskt initiativ

#vistårinteut

Yrkes- och volontärnätverket #vistårinteut består av drygt 9500 professionella och volontärer som som på ett eller annat sätt möter, arbetar med och är engagerade i gruppen ensamkommande barn och ungdomar. Vi jobbar bland annat i skolan, på HVB- hem, inom socialtjänst, psykiatri, vård eller i familjehem. Många av oss har mångårig erfarenhet av att arbeta med och möta gruppen ensamkommande. Vår Facebooksida följs och gillas av mer än 70 000 personer. 

Talespersoner/contact #vistårinteut
Kinna Skoglund +4670 – 849 47 32
Sara Edvardson Ehrnborg +4673 – 396 94 18

#vistårinteut ser ensamkommande barn och ungdomar som bärare av rättigheter enligt barnkonventionen och mänskliga rättigheter. 

Vi kräver:

1. Att stat och kommuner omedelbart stoppar omflyttningarna av ensamkommande barn och unga som befinner sig i asylprocess, i suicidpreventivt syfte.

2. Att Migrationsverket fryser alla utvisningar för ensamkommande barn och unga omedelbart utifrån den rättsosäkerhet och brist på kunskap om barnperspektivet som råder på Migrationsverket.

3. Att våra politiker tar beslut om amnesti för alla ensamkommande barn och unga som varit i Sverige mer än ett år.

The network #vistårinteut, ”We can’t stand this”, was jumpstarted eleven months ago by 9500 teachers, psychologists, social workers, lawyers, nurses, aid workers, voluntary families and many more. We have more than 70 000 persons agreeing with us by liking and following our Facebook page.

The movement #vistårinteut demands

1. That the Swedish Migration Agency immediately freezes all deportations of all unaccompanied minors and youth due to the legal uncertainty and lack of knowledge of the United Nations Convention on the Rights of the Child (UNCRC) which currently is predominant at the Swedish Migration Agency

2. That our politicians grant a refugee amnesty giving asylum to all children and youth who have been in Sweden for more than a year

3. That the state and local governments immediately stop the relocation within Sweden of thousands of unaccompanied minors and youth during their asylum process as a mean to prevent more suicides in Sweden by young refugees

We are not politically affiliated to any political party and we are not affiliated to any religious group.