#vistårinteut yrkes- och volontärnätverk del 19 - Det är en självklarhet för mig

Det är snart ett år som jag fick syn på lilla Alan drivande på en strand i Turkiet. Mitt hjärta brast och jag kände att något måste göras för att hjälpa alla de barn som hade kommit till Sverige.

För mig var det en självklarhet att ställa upp och visa medmänsklighet, empati och kärlek.

Refugees Welcome to Gothenburg var mitt första kontakt med det som senare skulle förvandlas till ett mardröm. Jag stod i slutet av 2016 vid centralen i Göteborg, tåg emot, delade ut kläder och mat, gav kärlek och omsorg till alla som kom då. Jag tog emot alla med öppna armar.

När politiken svängde och signalpolitik kom före humanitet och solidaritet var det som en mardröm.

Det blev mer en självklart när jag hittade en grupp på Facebook där det samlades folk för att påverka, hjälpa, förändra. Nu har alla dessa enagerade människor blivit mina vänner.

Ja! #vistårinteut men vi slutar aldrig kämpa kom i mitt liv och blev mitt allt.
Det gällde för mig att hjälpa i allt jag kunde och orkade. Jag har träffat så många underbara människor, professionella och volontärer, som alla har mycket kunskap och kärlek.

Sen var det dags att ta hand om ungdomar hemma hos oss. Vi blev ideell familjehem åt fyra afganska söner som förlorat rätten att bo kvar i kommunen – det är bästa vi gjort.

Kampen fortsätter, tillsammans är vi starka och ska inte ge upp i kampen mot regeringen. De måste ta ansvar för alla dem som vi tillsammans 2015 öppnades dörren för men som nu skickas ur landet med det hemska, inhumana flyktingpolitik.

#vistårinteut i mitt ❤️